Szavalóveseny a Reménységben

Hagyományos március 15-i szavalóverseny a Reménységben

A Váci Reménység Egyesület idén is megrendezte március 15-i szavalóversenyét. A megmérettetés célja, hogy a zsűri kiválassza azt a személyt, aki a városi ünnepségen elszavalja a Nemzeti dalt.
A háromtagú zsűri: Dóra Zoltán nyug. igazgató, Németh Péter Mikola költő-tanár és Péter Pál előadóművész.
A verseny győztese és a Nemzeti dal előadója Szabados László, a Király Endre Szakközépiskola diákja lett, aki Márai Sándor: Halotti beszéd nagyhatású versét adta elő.
Második helyezett lett Békés Alexandra, az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola tanulója lett, Radnóti Miklós: Himnusz a békéhez c. költemény előadásával.
Harmadik díjazott lett Draxler Ágnes, a Radnóti Miklós Általános Iskola végzős diákja. Ő Petőfi Sándor: A magyar nemzet c. versét szavalta. Habár a szavalóverseny középiskolások számára volt kiírva, az általános iskolás kislány kiváló teljesítményt nyújtott.
Negyedik helyezett lett: Matolcsi Katalin, az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola diákja Heltai Jenő: Szabadság c. versével.
Ötödik lett Gosztonyi Attila, a váci Piarista Gimnázium tanulója Wass Albert: Szeretném c. költeményével.
Hatodik helyezést ért el: Mócsai Ádám, a váci Piarista Gimnázium diákja, aki Vörösmarty Mihály: A vén cigány c. versét adta elő.
A helyezettek értékes jutalomban részesültek, de minden résztvevő diák kapott ajándékot.
Köszönet illeti a megjelent diákok iskoláit és felkészítő tanárait.
Fájdalom, hogy az előző években nagyszerűen szereplő Boronkay György Szakközépiskola és a Madách Imre Gimnázium távolmaradásával „adózott” a nemzeti ünnepünk előtt.

Moys Csaba

Back To Top