Pindes László emlékére

Pindes László

1942 -2011.

A Váci Reménység Egyesület

Örökös Tagjának emlékezetére

Laci!

Nekem jutott az a szomorú feladat, hogy az Egyesületünk emlékező sorait írjam Rólad. Hálátlan feladat ez, mert emlékeket írni arról kell, aki már nincs közöttünk, de hálás is, mert életed Reménységben töltött idejét méltatni tudom azon kevesek részére is, akik nem ismertek, emlékeket ébresztve azon sokaknak, akik ismertünk.

Az Élet és Halál Ura részedre 69 évet rendelt. Már egész fiatalon a labda varázsa vonzott, mert labdarúgóként szép sikereket értél el. Mindig a labda mellett, labdarúgók között érezted otthon Magad, sok minden egyebet alárendelve ennek.

1991-ben életed labdarúgásra szánt idejét végleg Egyesületünk Labdarúgó szakosztályának szentelted. Igen rögös, de szép és gazdag volt ez az út, melynek szépségét labdarúgás iránti elkötelezettséged nagyban elősegítette. A rögök olykor az Egyesület vezetőségével szemben adódtak, melyek „kemény harcokat „jelentettek a szakosztályért, labdarúgókért. Lehetőségeinket figyelembe véve mindig egyet akartunk Veled. Nehezen élted meg azt, amikor látszatra bekövetkezett a szakosztály feloszlatása.

Tudtunk betegségedről, de Te mindig szeretettel jöttél, még betegen is közénk. Elhatalmasodó betegséged jele volt részünkre utolsó találkozásunk az Egyesület székházában. A vezetőségi ülésen elnézést kértél testi gyengeséged miatt, elköszöntél. Ekkor még nem tudtuk, hogy az utolsó találkozásunk volt a székházban. Hiába bíztunk benne, hogy újra közöttünk lehetsz majd. Ezután egy alkalommal találkoztam már csak Veled, de nem panaszkodtál, próbálva egyre súlyosbodó betegséged palástolni előttem is. Esős estén, téged siratva az égiek is, kaptam a hírt, hogy megtértél Teremtődhöz.

Gyors telefonok Reménységes barátainknak, akik hangján ugyanaz a döbbenet érződött, mint az enyémen a letaglózó hír hallatán.

 

Laci!

A Reménységnél végzett munka legnagyobb elismerése az, ha valakit Örökös taggá választanak. Elismertük odaadó munkásságodat, Labdarúgó szakosztályért, Egyesületért végzett munkádat. Te is Örökös tagunk vagy, maradsz is. Hálás vagyok a sorsnak, hogy munkatársad lehettem, tisztelhettem benned az egyenes beszédű, őszinte barátot. Örök emléked megmarad közöttünk, emléked ápolni fogjuk. Megtaláljuk a módját, hogy fiatal labdarúgóink tudják meg azt, ki volt Pindes László. A pályáért, öltözőért végzett munkádban is élni fogsz emlékezetünkben.

Hisszük, hogy a túlvilági csapatban is jó „half”, edző, sportvezető leszel. Vigyázó szemed sűrűn vesd az Egyesületre, labdarúgó palántáira.

Kívánok családodnak Isten akaratában való megnyugvást!

A Kis-Váci temetőben 2011.október 31-én 14 órakor földi maradványaidnál fájó, de emlékező szívvel rója le kegyeletét a Reménység Egyesület nagy családja is.

 

Mikulai Dániel

Az Egyesület titkára

Back To Top