I. Turbojavelin Országos Bajnokság

2013. május 26-án (vasárnap) Zuglóban a Postás SE atlétikai pályáján rendezték meg az I. Turbojavelin Országos Bajnokságot.
A váci Reménység SE atlétikásai is képviseltették magukat e nemes viadalon. A legkisebb korosztályban, a 7 évesek mezőnyében, óriási egyéni csúcsot dobva – úgy, hogy az 5. dobásig még a 2. helyen állt – 4. lett Téglás Tibor.
A 8 évesek mezőnyében végig egyenletes teljesítményt elérve lett 1.
helyezett, illetve országos bajnok Ragács Róbert.
A 9 éves fiúknál ismételten kiélezett csata folyt. Ebben a korosztályban 2-3 versenyző megközelítőleg egyforma eredményt tud hajítani. A mostani versenyen is ez volt a helyzet. Jancsik Martin 2. helyet szerezte meg az 5. kiváló, technikailag is kitűnő dobásával.
A 11 éveseknél nagyon nagy, létszámot tekintve, volt a mezőny. Ebben a korosztályban versenyzőnk Téglás Péter, megközelítve idei legjobbját a 11. helyet érte el.
Végül, de nem utolsó sorban a 12 éveseknél a toronymagas esélyesnek tartott, országos ranglista vezető Jancsik Tamás lépett az atlétikai pálya gerelyhajító részéhez. Tamás új technikájának köszönhetően, amit egy sérülésnek köszönhetően kellett kifejleszteni, 5 méterrel túl dobva az eddigi korosztályos országos csúcsát bajnok lett. Ezzel a 29,36 méteres eredménnyel a bajnokság abszolut versenyében is 1. lett, és egy serleggel gazdagította kupáinak számát.
A sportolók edzője és felkészítője Jancsik László.

Aki ezeket a sorokat olvasva érdekesnek találja a turbó gerelyt gyermeke számára, és ki szeretné vele próbáltatni, az megteheti a hétfői és a pénteki napokon a Váci Reménység atlétikai pályáján 17:00-tól Jancsik Lászlónál.

A kép innen való!

Back To Top