Váci sikerek a Diákolimpián

Június 2-án, pénteken került megrendezésre az Országos Diákolimpia 2013. évi atlétikai döntője a III. korcsoportos (5.-6. osztály) diákok számára Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban.  Városunkat az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulói képviselték, kik végül a 7. helyen zártak. A csapat tagjai: Fullai Bence, Pállfy Krisztián, Maglódi Ádám, György Dávid, Ivanics Gergő és Jancsik Tamás.

Június 5-én, hétfőn következett a IV. korcsoportos (7-8. osztály) atléták megmérettetése egyéni versenyszámokban. A váci diákok ismételten brillíroztak, hiszen Kareczki Réka Árpád) távolugrásban 3., Fekete Fanny (Földváry) magasugrásban 3., Rezsnák Ella (Árpád) súlylökésben 4., valamint Fodor Benjamin (Vácrátót) távolugrásban 4. helyezéseket értek el, míg az Árpád Fejedelem Általános Iskola 4×100 méteres leány váltócsapata (Bartha Eszter, Kareczki Réka, Rezsnák Ella és Hanzelik Bianka) a 6. helyen zárta a napot.

Másnap következett az összetett csapatverseny, mely a következő versenyszámokból állt: 100 méteres síkfutás, 800 méteres síkfutás, távolugrás, kislabda hajítás és súlylökés. Városunkat a megyei bajnokságot magasan megnyerő Árpád Fejedelem Általános Iskola leánycsapata képviselte a 24 iskolát számláló döntőben. A lányok végezetül – óriási büszkeségünkre – a 2. helyen végeztek, ezüstéremmel. A csapat tagjai: Kareczki Réka, Rezsnák Ella, Hanzelik Bianka, Bartha Eszter, Tóth Laura és Nagy Eszter.

A versenyzők felkészítői: Szikora Gyula, Zsadányi Éva, Magyari József (Árpád) és Fekete György (Földváry).

Gratulálunk a diákoknak és tanáraiknak teljesítményükhöz, és reméljük, a jövőben is öregbítik városunk hírnevét az atlétika területén!

Back To Top