Nyíregyházi Utánpótlás és Junior Országois Bajnoksága

Június utolsó hétvégéjén Nyíregyháza adott otthont a junior és utánpótlás korú versenyzők országos bajnokságának. A Váci Reménység atlétái remek eredményekkel térhettek haza. A legjobb helyezés Adame Máté nevéhez fűződik, aki megnyerte a junior férfi gerelyhajítást, csapattársa Kurdi Máté előtt. Mindketten örülhettek annak is, hogy ezzel kiérdemelték, hogy július 3-án Prágában tagjai lehetnek a junior válogatott viadalon a Magyarországot képviselő csapatnak.

Dobogóra állhatott még Havasi Róbert, aki az utánpótlás korosztályú férfi gerelyhajításban szerezte meg a bronzérmet csapattársa Kiss Iván előtt.

Ötödik helyezést ért el az utánpótlás leány gerelyhajításban Kovács Vivien, az utánpótlás férfi súlylökésben Fitter Dávid, valamint junior leány súlylökésben Havasi Renáta. Renáta a leány gerelyhajítók között a 7. legnagyobb dobást teljesítette.

A junior 100 méteres síkfutásban Osztrogonácz András a 12. helyen zárt, míg Ardai Áron a 16., Galgóczi Bálint a 18. lett. A junior 800 méteres síkfutásban Winternitz Máté a 17. helyen ért célba. Súlylökésben Szöllösi István a 14.  Kissimon Ádám  15- legnagyobb eredmény érte el.

Fekete György

Back To Top