X. Németh Miklós Gerelyhajító verseny

Fördős Attila, Németh Miklós, Lezsák Sándor

X. Németh Miklós Gerelyhajító verseny

A Váci Reménység Egyesület 2014. szeptember 28-án rendezte meg hagyományos, nemzetközi gerelyhajító versenyét. A versenyt jelenlétével megtisztelte a névadó Németh Miklós olimpiai bajnok gerelyhajító, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, Fördős Attila Vác város polgármestere, Pető Tibor alpolgármester Schiller-Kertész Judit a paralimpiai atléta csapat vezetője. A verseny védnökei voltak:
Németh Miklós, Lezsák Sándor, Fördős Attila, Simicskó István Sportért felelős államtitkár, Gömöri Zsolt Paralimpiai Bizottság elnöke, Szűcs Lajos Pest megye Közgyűlésének elnöke.

A verseny lebonyolításához írásban kívánt sok sikert Orbán Viktor Miniszterelnök, Gyulai Miklós a MASZ elnöke, Gyulai Márton a MASZ főtitkára.

A versenyre 19 egyesület 172 dobó atlétája nevezett. Külön öröm volt, hogy a parasportolók nevező létszáma emelkedett az előző évihez képest. Az indulók között finn, amerikai, szlovák és ukrán sportoló is rajthoz állt. Becslések szerint a kísérők, szurkolók és az érdeklődők létszáma meghaladta a 350 főt.

Németh Miklós a rekordokat az általa gyártott, felajánlott gerelyek ajándékozásával ismerte el. Lezsák Sándor kupát ajánlott fel a legjobb eredményt elérő váci atlétának.
A helyezésekért járó érmeket Németh Miklós, Lezsák Sándor, Fördős Attila, Schiller-Kertész Judit és az Egyesület jelen lévő tisztségviselői adták át.

A részletes eredménylista a MASZ és a Váci Reménység honlapján található az eseményeket megörökítő képsorokkal együtt.

A Váci Reménység Egyesület atlétáinak helyezései:

8 éves korosztály
I. Herceg Attila
II. Jeszenszki Zsombor
III. Kalecz Barnabás

9 éves korosztály
I. Ragács Róbert
III. Bényi Dániel

11 éves korosztály
II. Pálffy Anna

12 éves korosztály
II. Orbán Ákos
III. Gáspár Panna

13 éves korosztály
II. Jancsik Tamás
III. Szántó Attila

15 éves korosztály
I. Kareczky Réka
II. Bóbis Dorina

GERELYHAJÍTÁS PARASPORTOLÓK- FÉRFI ÜLVE DOBÓ

I. Kanyó Zsolt

GERELYHAJÍTÁS PARASPORTOLÓK- FÉRFI ÁLLVA DOBÓ

I. Bálint Péter
II. Hídvégi Balázs

GERELYHAJÍTÁS JUNIOR-NŐI

II. Moravcsik Angéla

GERELYHAJÍTÁS – NŐI

II. Kovács Vivien
III. Benácsi Szandra

Edzőik: Jancsik László, Magyari József és Szikora Gyula

Egyesületünk nevében köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik támogatása, segítsége nélkül e neves verseny nem jöhetett volna ilyen szinten létre.
Támogatóink: RST Kft, Print Profi Kft, Kúria Borház, Rusvai Gábor vállalkozó, GIUSEPPE Pizzéria, IPRESS Hungária Zrt, Vác Városi Önkormányzat, ES TV, Váci Napló és Egyesületünk, szakosztályunk sorsát szívén viselő minden önkéntes segítő.

A részletes eredmények a következő bejegyzésben láthatók.

Mikulai Dániel titkár

Back To Top