Szavalóverseny

2019.03.07-én rendeztük meg a szavalóversenyt a Váci Reménység Egyesület Székházában. Hagyományos tavaszi szavalóverseny a Reménységben.

A 2019-ben középiskolásoknak meghirdetett városi szavalóversenyre március 7-én került sor. A megjelenteket Moys Csaba, a Váci Reménység Egyesület elnöke köszöntötte. A versenyen a város csaknem valamennyi középiskolájából jelentkeztek lányok, fiúk, összesen 14-en. A színvonalas versmondó délutánon a résztvevők, a kísérők és a zsűri főleg a klasszikus költők ismert verseit hallották, de napjaink szerzőinek verseit is tolmácsolták a tehetséges fiatalok.

A zsűri 2 versenyzőnek adott megosztott első helyezést: Lukács Bencének (Piarista Gimnázium), ő Márai Sándor Mennyből az angyal című versét szavalta, Ősi Péter (VSZC Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium), Ady Endre a Duna vallomása című költeményét adta elő.

Második helyezést ért el Csoma Zsuzsanna (Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola), aki Petőfi Sándor-verset szavalt.

Harmadik lett Hostinszki Máté a Váci Madách Imre Gimnáziumból. A zsűri különdíjban részesítette Vanderlik Borókát, a zeneiskola növendékét. Valamennyi résztvevő tanuló ajándékot kapott, ám az igazi ajándékot a sok szép elhangzott költemény jelentette a késő délutánba hajló rendezvényen.

Az eredményhirdetést követően a zsűri elnöke, Dóra Zoltán értékelte röviden a nemes vetélkedést és felkérte az első helyezett, Lukács Bencét, hogy a városi március 15-i ünnepségen Petőfi Sándor Nemzeti Dalát szavalja el. A résztvevő fiataloknak személyre szólóan is megszívlelendő, hasznos tanácsokat adott Németh Péter Mikola, a zsűri tagja, aki maga is íróember. A zsűri köszönetet mond a versenyzőket felkészítő tanároknak.

Konopás Anna

zsűri tagja

Back To Top