Csapataink 2019/2020 versenyszezonban

Számottevő hangsúlyeltolódással, de a tervek szerint 4 csapatot fogunk tudni indítani a Pest Megyei Bajnokságban.

  1. Női kategóriában, ahogy terveztük, lányainkat a megyei B33-as bajnokságban foguk indítani, 6 játékos nevezésével.
  2. Az utánpótlás korosztály gerincét idei évben az U-16-os csapatunk fogja adni, 13 játékossal neveztünk a bajnokságba. Érzékenyen érintette a csapatot, hogy egy 2004-es jó képességű játékosunk nem velünk folytatja a versenyzést, ugyanakkor örülünk annak, hogy tudtunk olyan játékost nevelni, aki a Budapesti Honvéd keretében folytatja kosárlabda pályafutását.
  3. Az U-18-as keretről tudtuk, hogy nehezen lesz elindítható, mivel az előző évben a csapat számbeli és szellemi gerincét képző játékosok (a Váci Piarista Gimnázium egy tehetséges osztálya) kiöregedett a korcsoportból. A nyáron sajnos a keret tovább gyengült, három korábban kézilabdázó játékosunk is visszatért a kézilabdához, vagy abbahagyta a versenyszerű csapatsportot. Így az U-18-as csapatot a tehetséges U-16-os játékosainkkal kiegészítve is csak a megyei B33-as bajnokságban tudjuk indítani 6 játékos nevezésével.
  4. Nagyon pozitívan alakult viszont a felnőtt keretünk! A régi játékosokhoz felnőtt 4 saját nevelésű játékosunk. Sikerült alternatívát nyújtani olyanoknak, akik Vácra költözve tapasztaltabb játékosként döntöttek a kosárlabda folytatása/újrakezdése mellett. És jelentősen erősítette a keretet, hogy a Boronkai Gimnáziumban nevelkedett, már felnőtt korosztályú fiatal játékosok (nevelőedző Nagy Péter) is megtaláltak minket. Összességében így 15 játékos nevezésével, nagy reményekkel indulunk a szezonnak a megyei B bajnokságban.
Back To Top