5 körön és 2 sikeres félpályás hárompontos dobáson van túl a férfi kosárcsapat

December elejére 5 meccsen vannak túl a Váci Reménység Egyesület felnőtt kosárlabdázói a Pest megyei bajnokság B csoportjában. A szezon első találkozóján a szervezetten játszó rutinos Monor SE Old-ik ellen sikerült győzni, majd a második fordulóban a Szigetszentmiklósról érkező BKG Prima Akadémia fiatal és lendületes együttese tudott nyerni a váci Piarista Gimnázium tornacsarnokában. A Monor ellen Dr. Sala Árpád 13, Szabó András 11, Kerti Botond 9, Hollik Márton pedig 8 ponttal járult hozzá a sikerhez. A váciak az első két negyedet 6, illetve 10 ponttal nyerték meg, a második félidőre aztán a vendégek emberfogásra változtatták a zónavédekezésüket, amivel kellemetlen perceket okoztak, de a végére maradt a 10 pontos különbség. A meccs egyik leglátványosabb jelenete az volt, amikor a játékos-edző Medgyasszay Péter az első negyed lejárta előtt egy másodperccel, a félpályáról szerzett hárompontos találatot. A végeredmény: Váci Reménység – Monor SE Old-ik 56-46.

A Reménység kosarasai a második mérkőzésüket is hazai pályán játszották, amelyen a szigetszentmiklósi csapat volt az ellenfél. A váciak a félidőben még 6, a 4. negyed előtt 3 egységgel vezettek, de az utolsó negyedben pedig 6 ponttal kaptak ki. Ezen a napon a védekezésen kívül szinte semmi sem sikerült a hazaiaknak, így összesen 42 dobott pontjuk és rengeteg eladott labdájuk miatt vereséget szenvedtek a BKG Prima Akadémia fiataljai ellen. A Reménység legjobb dobói dr. Sala Árpád 20, Csurja Zsolt 8, Hollik Márton 6 ponttal voltak. A végeredmény: Váci Reménység – BKG Prima Akadémia 42-45.

A harmadik fordulóban Kismaroson léptek pályára a megyei B osztályban, ahol a Nagymaros várta a váci csapatot. Itt nem ütköztek nagy ellenállásba a Reménység játékosai, akik elsöprő különbséggel és gyors, jó játékkal múlták felül a hazaiakat. Erre a délutánra is jutott egy félpályás Medgyasszay-hármas, itt a 3. negyedet zárta le a dudaszó pillanata előtt elengedett távoli dobásával. A találkozó legeredményesebb váci dobói Váradi Árpád 18/9, dr. Sala Árpád 14, és Dudás Dávid szintén 14 ponttal voltak, a végeredmény: Nagymaros – Váci Reménység 44-85.

A negyedik körben újra egy észak-pesti rangadót játszott a Reménység, ezúttal a kismarosi illetőségű Dunakanyar KK érkezett a Piarista Gimnáziumba. Ezen a meccsen már jóval szorosabb volt a küzdelem, összesen két pont döntött a váciak javára. A csapat legjobb dobója a győztes kosarat is magára vállaló Szabó András volt 15 ponttal, őt követte az idén először pályára lépő tapasztalt irányító, Turczer Csaba 12, valamint dr. Sala Árpád és Dudás Dávid 8-8 egységgel. A végeredmény: Váci Reménység – Dunakanyar KK 52-50.

Az ötödik fordulóban Albertirsára látogatott a Reménység, ahol erős ellenfél várt a váciakra. Bár dr. Sala Árpád 22, Szabó András 11, Váradi Árpád 11 ponttal segítette a vendégek támadásait, a hazaiak nagy különbséggel, megérdemelten nyertek. A végeredmény: Albertirsai Sportegyesület – Váci Reménység 76:70.

Back To Top