Az utolsó percben megnyert meccsek a Budaörs és elbukott rangadó a BKG ellen

Az utolsó percben megnyert meccsek a Budaörs és elbukott rangadó a BKG ellen

Újabb 3 mérkőzésen van túl a Váci Reménység férfi kosárlabdacsapata. A zöld-fehér együttes a Budaörs ellen két szoros sikert, a Szigetszentmiklós ellen pedig egy nagyarányú vereséget könyvelhetett el a Pest megyei bajnokság B csoportjában.

Bravúros egykosaras siker Budaörsön

A budaörsi találkozón mindkét gárdából többen hiányoztak, így rövid kispaddal vágtak neki a mérkőzésnek. A 17-17-es első negyedben váci részről leginkább Szabó András jeleskedett a pontszerzésben, 11-et dobott. Ezt követően a hazaiak az emberfogásról 2-1-2-es, tömör zónavédekezésre váltottak, ennek köszönhetően a félidőre 12 pontos előnyt gyűjtöttek össze. A harmadik negyedben a Reménység is taktikát váltott, a támadások ekkor már inkább a betörésből történő kiosztásokra épültek, amivel sikerült egy ponttal csökkenteni a különbséget, és meccsben maradni. A záró negyed 41-30-as budaörsi vezetéssel indult, amit többek között Sala Árpád 7 szerzett pontjának köszönhetően 2 perccel a lefújás előtt 4 pontra tudtak javítani a váciak. Ekkor jött el Kerti Botond ideje, a fiatal bedobó 4 pontot tett a közösbe az utolsó percben, amivel kiegyenlítette az állást. A slusszpoént Hollik Márton szolgáltatta: a nem sokkal a lefújás előtt dobott kosarával megszerezte az előnyt, és a győzelmet is. A végeredmény: Illyés Budaörs – Váci Reménység 46-48.

 A Reménység pontszerzői: Szabó András 17, Sala Árpád és Kerti Botond 11-11, Hollik Márton 4, Cornejo Mátyás 2 és Bánhidi Péter 1 ponttal voltak.

A játékos-edző Medgyasszay Péter értékelése: A meccs elején alkalmazott 3-2-es zónavédekezésünk sajnos nem volt hatékony a Budaörs külső dobásai ellen. A hazaiak az első negyedben bevetett emberfogás után átálltak egy 2-1-2-es zónára, amit nekünk nem sikerült külső dobásokkal megbontani, így a második negyedben elhúzott az ellenfél. A szünetben megbeszéltük, hogy az egyik alsó befutásos-átfutásos figuránkat játsszuk majd többet, ami bevált: a sok kosár felé történő betörésből jól osztottuk ki a labdákat, ezzel pedig meg tudtuk fordítani az eredményt.

Megérdemelt vereség a szigetszentmiklósi rangadón

Nem alakult ilyen jól a találkozó Szigetszentmiklóson, ahol a Batthyány KG PRIMA Akadémia várt a váciakra. A bajnokságot vezető fiatal, hajtós együttest az első negyedben sikerült jó játékkal és 10-0-s vezetéssel meglepni, majd a hazaiak 11 büntetőt is dobhattak a játékrészben, amivel megtört a váciak lendülete. Olyannyira, hogy a negyed végére csak 3 pont maradt az előnyből. A BKG ekkor 16 pontot szerzett úgy, hogy válaszul egyet sem kapott. A Reménység sokat bizonytalankodott a támadásoknál, így összesen 3 pontot dobott a második negyedben, és a félidőre már 9 pontos hátrányba került. A harmadik negyed 7 váci ponttal kezdődött, így ismét nagyon szorossá vált az eredmény. Ezután újabb hazai kosarak következtek, a 6. percre 11-re nőtt a különbség. A negyed végére aztán a Vác újra visszajött a meccsbe, de a Reménység-játékosok 7 pontos hátrányban sorozatban 3 büntetődobást is kihagytak. A szigetszentmiklósiak ezután 2 sikeres hárompontos dobásukkal zárták a negyedet, amivel újra elhúztak 11-gyel. Az utolsó negyed elején még sikerült 10 ponton belülre jönniük a vendégeknek, de innentől a hazaiak egy 16-4-es szakasszal eldöntötték a találkozót. A végeredmény: Batthyány KG PRIMA Akadémia – Váci Reménység 61-40. A Vác pontszerzői: Váradi Árpád 11/3, Sala Árpád és Csurja Zsolt 7-7, Pogátsnik László és Szabó András 4-4, Ormai György 3/3, Kerti Botond és Hollik Márton 2-2 ponttal voltak.

A játékos-edző Medgyasszay Péter értékelése: A remek kezdés után az ellenfél 11 büntetőt dobhatott, aminek következtében elbizonytalanodott a védekezésünk, és a szervezetten játszó hazaiak ezt kihasználták. A második negyedben az 5. percig nem sikerült a gyűrűbe találnunk, a BKG 2-1-2-es zónája nagyon szépen mozogva követte a labda útját, amivel sok hibát és labdaeladást kényszerített ki. A kinti dobásaink sajnos ezúttal sem mentek be, és bár 20 labdát is szereztünk, rengeteg volt a labdaeladás részünkről is, a 27 egészen magas szám. A 65 rádobásunkból csak 17 ment be, 26 százalékos teljesítménnyel pedig nem lehet mérkőzést nyerni.

Újra izgalmas és fordulatos győzelem a Budaörs ellen

Január közepén fogadta a Reménység a Piarista Gimnázium és Kollégium tornatermében a budaörsi vendégeket, akik az M2-es autóúton történt baleset következtében egyrészt késve, a csapatukat sújtó influenzajárvány miatt pedig összesen 5-en érkeztek Vácra. A hazaiak teljes kerettel, 12-en készültek kijavítani a szigetszentmiklósi vereséget, amit 11-0-ás kezdéssel nyomatékosítottak. Az első negyed második felére a vendégek is bemelegedtek, így a második negyed 23-11-es váci vezetéssel kezdődött, és budaörsi kosarakkal folytatódott. A Reménység 10 perc alatt mindössze 6 egységet tudott szerezni, a különbség 5 pontra fogyott a félidőre. A harmadik negyed közepéig szorosan, de a váciak voltak előnyben. Aztán a vendégek sorozatban 8 pontot dobtak, és 45-40-re vezettek is. Ekkor indult be a váciak centere, Szabó András, aki 11 perc alatt 10 pontot szórt a gyűrűbe. A záró negyedben 4 pontos hátrányban egy 10-0-ás hazai kosársorozat következett, amivel 6 pontos váci vezetés alakult ki. A budaörsiek hárompontos dobásukkal zárkóztak, majd egy Reménység kosár után egy duplával és egy triplával egyenlítettek is. Az utolsó percben 55-55-nél aztán Cornejo Mátyás bejátszásából Csurja Zsolt fordult be a palánk felé, és balkezes félhorog dobásával megszerezte a meccsdöntő kosarat. A végeredmény: Váci Reménység – Illyés Budaörs 57-55.

A Vác pontszerzői voltak: Váradi Árpád 15/9, Szabó András 13, Sala Árpád 12, Csurja Zsolt 5, Turczer Csaba 4, Pogátsnik László, Kerti Botond, Cornejo Mátyás és Hollik Márton 2-2 ponttal.

A játékos-edző Medgyasszay Péter értékelése: A nem a legjobb csapatával érkező Budaörs ellen az első és az utolsó 5 perc döntött a javunkra. A köztes időben nem tudtunk mit kezdeni a magas embereikkel, akik a végére elfáradtak, így rosszul játszva is sikerült megnyernünk a mérkőzést. Külön kiemelem azt, hogy az utolsó negyed közepén kritikus helyzetben Váradi Árpád javaslatát megfogadva nem változtattunk a védekezésünkön, és a feljavuló emberfogással eredményesen meg tudtuk állítani a fáradó budaörsieket.

Back To Top