A VÁCI REMÉNYSÉG ASZTALITENISZ CSAPATAINAK EREDMÉNYEI 2020. 03.12-I ÁLLAPOT SZERINT

NB II. : a csapat névsora nem változott az előző bajnoki szezonhoz képest. Az É-K-i csoportban jelenleg a 7. helyen állnak 4 nyert , 1 döntetlen és 8 vereséggel. Legjobbunk  Némann Dávid  72.34%-ban nyerte meg mérkőzéseit.

NB III.:  a csapat tagjai közül az első játékosunk, Buzás Zoltán elhagyta a gárdát, így erőteljesen meggyengült a csapat, viszont lehetőség támadt a fiatalításra Lovas Benjamin (15)személyében. A legeredményesebb játékos Budavári Attila 66,07%-os teljesítménnyel. Jelenleg a 10-ik helyen tartózkodik a csapat a 11 szakosztályt felvonultató Közép Mo.-i  csoportban.

A két megyei csapatunk: a Pest megye C csoportban az első, illetve a 6. helyen tartózkodik. Az első csapat legjobbja Bea István, aki a mérkőzéseinek 91,32%-át nyerte meg. A második megyei csapat legjobbja Csermely Mátyás (14) 54,16%-al.

Egyéni versenyek: a  serdülők két országos ranglista versenyen vettek részt, de a főtáblára nem sikerült feljutniuk.(Csermely Mátyás,Szabó Csanád) A felnőttek közt Némann Dávid (29) próbált felkapaszkodni a legjobbak közé, de a főtábla neki sem sikerült a 2020. 02.29-i kecskeméti OB-n. Ellenben Budavári Attila szép sikereket könyvelhet el, neki külön bekezdést szentelünk.

A három kiváló serdülőnk számára (Lovas Benjamin,Csermely Mátyás, Szabó Csanád) 2020.01.12-ével bezárult a kapu a Régiós Edzőtáboroztatás előtt, mivel átszervezték az utánpótlás rendszerét, így a Szentendre és a Gödöllő mellett a Vác is búcsút inthetett ennek a már 2 éve tartó fejlődésüket elősegítő kezdeményezésnek. Sajnáljuk a MOATSZ döntését!

Budavári Attila: mint már említést nyert, ő az NB III-as csapat húzó játékosa, és nem mellesleg „nagyothalló” ember. Ennek értelmében jogot szerzett, hogy a siket és para versenyeken mérettesse meg magát. Az alábbiakban olvashatjuk eredményeit!

2017.május:  Siket Országos Bajnokság:  I. helyezés egyéniben, II. helyezés párosban .(Fülöp Jenővel)

2017.szeptember: Para Top 12 Bajnokság: II. helyezés egyéniben.

2018.november: Országos Para Bajnokságon 4-8 közt végzett egyéniben, II. helyezés párosban.(Bencsik Gergellyel)

2019.április: Siket Európa Bajnokság a Bulgáriai Albenában: 8-16 közt végzett egyéniben.

2020. február: Országos Para Bajnokság Kecskeméten: I. helyezés egyéniben, II. helyezés párosban.(Bencsik Gergellyel)

Érdemes megemlíteni, hogy a  Siket Szövetség kérésére, ill. köteleztetettségére  elindult vegyes párosban a komlói Fekete Zsuzsannával az ugyanott zajló épek I. osztályú OB-jén, és mérkőzéslabdájuk volt a főtáblára jutásért.( 2:3-ra „elment” a meccs)

Jelenleg a 2020. júliusi Siket VB-re készül (Ausztria), de már a 2021-es braziliai Siket Olimpiára is megszerezte a fent említett  eredményekkel az indulási jogát!   Drukkolunk neki tiszta szívből!

Összeállította: Lábai Miklós

Back To Top