Éremeső a csehországi Olomuceben

6 tagú dobó paraatléta csapat képviselte Magyarországot a Csehországi Olomuceben.  15 ország 120 sportolója vett részt a két napos eseményen. Három paraatléta, Kálmán Krisztina, Hidvégi Balázs és Kanyó Zsolt a váci Reménység Egyesület parasportolói. A Magyar csapat már az első napon az éremtáblázat élén végzett, amit a második napon tovább erősített. Két arany, három ezüst és öt bronzérem a legeredményesebb válogatott termése.

Összevont kategóriák eredményei:

Kálmán Krisztina:
– buzogány hajítás 1. hely 14.82m

– súlylökés 3. hely 3.68m

Szmrtnik Katalin:
– gerelyhajítás 1. hely 14.55m

Fekete Szabolcs:

– súlylökés 3. hely 7.84m. egyéni csúcs

– gerelyhajítás 5. hely 18.67m

– diszkoszvetés 4. hely 20.39m

Sas Sándor:

– gerelyhajítás 3. hely 16.40m

– súlylökés 2. hely 6.67m

– diszkoszvetés 2. hely 18.79m

Hidvégi Balázs:

– súlylökés 3. hely 8.41m

– diszkoszvetés 6. hely 23.75m

Kanyó Zsolt

gerelyhajítás 2. hely 26.25m

súlylökés 3. hely 7.01m

Paraatlétikai Világbajnokság (Lyon)

Remekül helytálltak a Reménység atlétái a Paraatlétikai Világbajnokságon

A franciaországi Lyon adott otthont a 2013-as Paraatlétikai Világbajnokságnak. A négyfős magyar csapat felét a Váci Reménység versenyzői adták. Kálmán Krisztina és Kanyó Zsolt remek eredményeket elérve képviselték hazánkat a 90 ország 1300 atlétáját felvonultató eseményen.

Sajnos a már megszokott formában, három sérülési kategóriát összevonva versenyeztek a kerekesszékes atléták, ami a különböző szorzószámok miatt nem kedvezett a mieinknek.

Kálmán Krisztina buzogányhajításban 12,90 méteres eredménnyel kategóriájában a 7., összevont kategóriában a 16. helyen végzett. Súlylökésben az idei legjobbját elérve 4,09-es eredménnyel kategóriájában az 5., az összevont kategóriában a 15. helyen zárt.

Kanyó Zsolt gerelyhajításban 25 méter 13 centis eredménnyel kategóriájában az 5., az összevont kategóriában a 16. helyen végzett. Súlylökésben új országos csúcsot elérve, 8.81 méteres eredményével kategóriájában a 6., az összevont kategóriában a 14. helyezést szerezte meg.

A magyar csapat tagjai voltak még Biacsi Ilona  és Biacsi Bernadett, akik közül az előbbi a 3., míg ikertestvére az 5. helyet szerezte meg 1500 méteres síkfutában.

Gratulálunk mindannyiuknak és a váciak felkészítőjének, Szikora Gyulának.

Brno

Brnoban is jól szerepeltek a Váci Reménység Paraatlétái! Kálmán Krisztina buzogányhajításban aranyérmet szerzett az utolsó kvalifikációs versenyen Csehországban. Négy Európia versenyen négy aranyérmet szerzett ebben az évben. A világranglista ötödik helyéről várja a kvóta osztást, paralimpiai A szintet teljesítve. Kanyó Zsolt ezüst érmet szerzett gerelyhajításban, három Európia versenyen nyerte meg kategóriáját, egy arany és egy ezüst érmet szerzett összevont kategóriában. A világranglista harmadik helyéről várja a kvóta osztást, paralimpiai B szintet teljesítve.

Két arany és egy ezüst Torinóban

Két arany és egy ezüst Torinóban, szakadó esőben és szélben!

Szépen szerepeltek paraatlétáink hétvégén a zord időjárás ellenére a torinói nemzetközi versenyen.

A 12 fokos hidegben Kálmán Krisztina F32 buzogányhajításban 15.63 m-rel aranyérmet szerzett, míg súlylökésben összevont kategóriákban ezüstérmes lett 4.26 m-es dobásával.

Kanyó Zsolt F56 gerelyhajításban remekelt, 26.32 m-es dobása aranyérmet hozott kiváló versenyzőnknek.

Szikora Gyula

Zágrábi paraatléta eredmények

Nagyszerűen szerepeltek a Reménység SE paraatlétái Zágrábban!

Aranyérmes lett Kálmán Krisztina F32 paraatléta a 2012. május 4-én és 5-én megrendezett nyílt atlétikai versenyen Horvátországban. Krisztina buzogányhajításban új egyéni csúccsal, 16.45 m-el aranyérmes lett, eredményével felugrott ötödik helyre a világranglistán! Súlylökésben összevont kategóriákban negyedik lett, 4.27 m szintén új egyéni csúccsal.
Kanyó Zsolt F56 gerelyhajításban 27.44 m-es dobásával saját eredményét megjavítva, negyedik helyezést ért el, tovább erősítve ezzel paralimpiai “B” szintjét. Eredményével a harmadik a világranglistán.
Hídvégi Balázs súlylökésben és diszkoszvetésben is negyedik helyen végzett.

Szikora Gyula

Díjazott váci Primások

Díjazott váci Primások

Az országos előtt egy héttel, november 25-én, pénteken került sor a Regionális Prima Díjak illetve a Regionális Prima Különdíjak ünnepélyes átadására Budapesten. A díjazottak között több, váci érdekeltségű, érintettségű, a város közéletében betöltött szerepével kiérdemelt személy is van.

A Regionális Prima díjakat hat kategóriában – színház- és filmművészet, képzőművészet, sajtó, sport, zeneművészet és népművészet – ítélte oda a zsűri. A különdíjasokat ugyancsak hat kategóriában választották ki. A nyertesek személyéről az előkészítő bizottság javaslata alapján a szakmai zsűri mellett a Prima Primissima Alapítvány és a Vállalkozók Országos Szövetségének Közép-Magyarországi Regionális Szervezete közösen döntött kibővített elnökségi ülés keretében.

A Közép-magyarországi Regionális Prima Díj 2011-ben, sport kategóriában Kanyó Zsolt, kerekesszékes atlétáé lett, aki már javában készül a jövő évi paralimpiára. Kanyó Zsolt 1977-ben született Pásztón. 2004-ben egy autóbalesetben eltörött a gerince és kerekesszékbe kényszerült. Egy sorstársa tanácsára kezdett el súlyzózni ágyon ülve, hogy erősítse felső testét. 2006-ban a Magyar Paralimpiai Bizottságának köszönhetően megismerkedett Szikora Gyula edzővel, aki elvállalta felkészítését a versenyekre és a váci Reménység Sportegyesület első kerekesszékes dobóatlétája lett.

Ugyanazon évben, augusztusban, a váci rendezésű Német Miklós gerelyhajító versenyen megszerezte első aranyérmét. A következő évben még felvette a súlylökést és a diszkoszvetést is a  dobószámok közé. A 2011-es esztendő az új-zélandi  világbajnoksággal kezdődött számára.
Ezen új egyéni csúccsal az ötödik helyen végzett gerelyhajításban.
Jelenleg a londoni paralimpia kvalifikációjának megszerzésére készül, amire nagy esélye van.

A Regionális Prima Különdíj nyertesei között van Leftusz Katalin – építészet és építőművészet kategóriában. Minden bizonnyal az idei lesz számára a legemlékezetesebb névnap hiszen éppen Katalin napon vehette át az elismerést a váci építész, aki ráadásul – mint az az életútjából kiderül – néhány nappal korábban, november 21-én ünnepelte harmincötödik születésnapját is. Soha jobb születés- és névnapi meglepetést a számára.
A Vácott született Letfusz Katalin építészeti tanulmányait már középiskolában, a budapesti  Vági István Építőipari Szakközépiskolában megkezdte. Az építészet iránti elfogultsága, a családi hagyományoknak és saját nagyfokú érdeklődésének köszönhető. A családban édesapja és nagyapja is az építész szakmát képviselte. Ez ösztökélte, hogy okleveles építészmérnök legyen. Tervezései alapján megbízást kapott nagyobb közintézmények megvalósítására, mint a váchartyáni orvosi
rendelő és annak szolgáltató épületei. Munkái közül a legkiemelkedőbb Váckisújfalu község központ megtervezése, mely összetett tervezési feladat volt, ami tartalmaz kultúrházat, színpadot és egy szaletlit.
Tervei alapján létrejött községközpont nem csak a falu arculatát hanem kulturális életét is megváltoztatta. Munkájával nagyban hozzájárult Vác és környéke infrastrukturális fejlődéséhez, melyek mind esztétikailag, mind strukturálisan is igen kiváló kivitelezést kaptak.

Az Év Vállalkozói díját Csepreginé Nagy Ildikó, az Interveniál Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, a Meg-Csí-pi-pi gyorsétterem üzletvezetője, a Vendégvárók Váci Egyesületének alelnöke kapta. A 2011. évi Regionális Év Vállalkozói díjában pedig Furucz Zoltán, a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő Váci Napló újság
főszerkesztője, kiadója részesült.

Forrás: http://www.vaconline.hu/aktualis/dijazott-vaci-primasok-2.html

Fotó: Kanyó Zsolt

Back To Top