I. Turbojavelin Országos Bajnokság

2013. május 26-án (vasárnap) Zuglóban a Postás SE atlétikai pályáján rendezték meg az I. Turbojavelin Országos Bajnokságot.
A váci Reménység SE atlétikásai is képviseltették magukat e nemes viadalon. A legkisebb korosztályban, a 7 évesek mezőnyében, óriási egyéni csúcsot dobva – úgy, hogy az 5. dobásig még a 2. helyen állt – 4. lett Téglás Tibor.
A 8 évesek mezőnyében végig egyenletes teljesítményt elérve lett 1.
helyezett, illetve országos bajnok Ragács Róbert.
A 9 éves fiúknál ismételten kiélezett csata folyt. Ebben a korosztályban 2-3 versenyző megközelítőleg egyforma eredményt tud hajítani. A mostani versenyen is ez volt a helyzet. Jancsik Martin 2. helyet szerezte meg az 5. kiváló, technikailag is kitűnő dobásával.
A 11 éveseknél nagyon nagy, létszámot tekintve, volt a mezőny. Ebben a korosztályban versenyzőnk Téglás Péter, megközelítve idei legjobbját a 11. helyet érte el.
Végül, de nem utolsó sorban a 12 éveseknél a toronymagas esélyesnek tartott, országos ranglista vezető Jancsik Tamás lépett az atlétikai pálya gerelyhajító részéhez. Tamás új technikájának köszönhetően, amit egy sérülésnek köszönhetően kellett kifejleszteni, 5 méterrel túl dobva az eddigi korosztályos országos csúcsát bajnok lett. Ezzel a 29,36 méteres eredménnyel a bajnokság abszolut versenyében is 1. lett, és egy serleggel gazdagította kupáinak számát.
A sportolók edzője és felkészítője Jancsik László.

Aki ezeket a sorokat olvasva érdekesnek találja a turbó gerelyt gyermeke számára, és ki szeretné vele próbáltatni, az megteheti a hétfői és a pénteki napokon a Váci Reménység atlétikai pályáján 17:00-tól Jancsik Lászlónál.

A kép innen való!

VIII. Németh Miklós Gerelyhajító Verseny eredményei

VIII. Németh Miklós Gerelyhajító verseny-Vác

A Váci Reménység Egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos versenyét 2012. szeptember 29-én.

Versenyzésre alkalmas, ragyogó időben az ország minden tájáról 17 szakosztály ( Szeged, Leányfalu, Gödöllő, Tatabánya, FTC,  Szolnok , Albertirsa, Kecskemét,  Honvéd, UTE, DSC, Budaőrs, TFSE, Hunyadi DSE, Stavbar(Nitra-Szlovákia)Törökszentmiklós, Váci Reménység)   129 versenyzőjét üdvözölte megnyitójában az Egyesület elnöke. A megjelenteket köszöntötte Pető Tibor alpolgármester a város nevében is.

Az indulók létszáma a 2011. évihez képest mintegy 30% több volt.

Örömünkre szolgált, hogy versenyünkön ismét rajthoz álltak a para-sportolók is. Versenyünket a város vezetőin kívül Németh Miklós – a verseny névadója – is megtisztelte jelenlétével. Vendégként eleget tett meghívásunknak a budapesti „Mozdulj Közhasznú Egyesület”vezetősége Dr. Tálos Mariann elnökkel az élen.

A verseny névadójának felajánlásaként négy darab Németh Miklós gerelyt kapott az a négy gerelyhajító, akik pálya csúcsot döntöttek meg.

A „Mozdulj Közhasznú Egyesület” külön díjat ajánlott fel a legfiatalabb leány, a legfiatalabb fiú, és a legidősebb para-sportolónak.

Egyesületünk versenyzői öt I. helyezést, négy II. helyezést és négy III. helyezést értek el.

A verseny kiegészítéseként mobiltelefon hajítás, gerellyel célba dobás is szerepelt R.Tóth Norbert törökszentmiklósi atléta a mobiltelefont 92,33 m-re hajította. Egyesületünk megnyerte a felnőtt, serdülő leány és fiú kategória versenyét.

Eredmények:

Férfi felnőtt(800 gr) – I. Török Krisztián (Kecskemét) 76,25 m(verseny csúcs)

II. Papp Bence (Váci Reménység) 74,40 m

III. Magyari Zoltán (Váci Reménység) 66,89 m

Utánpótlás (800 gr) – I. Hernádi Gábor (BHSE) 65,65 m

III. Havasi Róbert (Váci Reménység) 57,69 m

Junior (800 gr) –       I. Gulyás Tamás (Szolnoki MÁV) 62,94 m

Ifjúsági (700 gr) –     I. R. Tóth Norbert (Törökszentmiklós) 74,11 m (verseny csúcs)

Serdülő (600 gr) –     I. Kosztolányi Bence (Váci Reménység) 41,73 m

(15 éves)                         II. Kiszelák Nikolas (Váci Reménység) 37,97 m

III. Mikulinszki Tamás (Váci Reménység) 36,56 m

IV. Kemenes Miklós (Váci Reménység) 35,80 m

V. Kovács Kornél  (Váci Reménység) 34,47 m

Serdülő (600 gr) –    I. Moravcsik Szilárd (Váci Reménység) 44,24 m

(14 éves)

Serdülő (500gr) –     I. Oke Olufemi (GEAC) 43,46 m (verseny csúcs)

( 13 éves)                     III. Kurucz Dávid (Váci Reménység) 35,55 m

IV. Dávid Kornél (Váci Reménység) 28,58 m

V. Sárvári Dániel (Váci Reménység) 26,88 m

Gyermek (500 gr) –  I. Somodi Miklós (Törökszentmiklós) 31,39 m

( 12 éves)

Gyermek (500 gr) –  I. Jancsik Tamás (Váci Reménység) 21,58 m

( 11 éves)

Gyermek (400gr) –   I. Földi Bence (BHSE) 20,51 m

( 10 éves)

Gyermek (400 gr) –  I. Herczeg György (BHSE)  17,14 m

(10 év alatt)

 

 

Női felnőtt (600 gr)  –   I. Szabó Nikolett (Budaőrs) 49,80 m

Utánpótlás (600 gr) –  I. Ormay Anikó (TFSE) 48,48 m

Junior (600 gr)        –  I. Horváth Petra (BHSE) 42,73 m

Ifjúsági (500 gr)      –  I. Szilágyi Réka (Szolnok) 41,58 m

Serdülő (500 gr)      –  I. Talált Nikolett (Szolnok) 20,22 m

(15 éves)

Serdülő (500gr)       –  I. Kiss Virág (BHSE) 40,82 m (verseny csúcs)

(14 éves)

Serdülő (500 gr)      –  I. Lór Anna (Kecskemét) 31,88 m

(13 éves)

Gyermek (500 gr)   –  I. Schmölcz Mirtill (Tatabánya) 33,21 m (verseny csúcs)

(12 éves)

Gyermek (500gr)    –  I. Novák Kata (BHSE) 17,71 m

(11 éves)

Senior                     –  I. Farkasné Szagri Zsuzsanna (Hunyadi) 24,98 m

Para-sportolók: kategóriájában a Váci Reménység atlétái közül Kálmán Krisztina (13,6 m) és Kanyó Zsolt (26,62 m verseny csúccsal) I. helyezést ért el.

II.helyetett lett Hídvégi Balázs (19,04 m) atlétánk.

Köszönetünket fejezzük ki azoknak – Németh Miklós Olimpiai bajnok gerelyhajító, Inczédy & Inczédy, Contitech, Rusvay fivérek, Mozdulj Közhasznú Egyesület, Vác Városa – akik e színvonalas versenyünk rendezéséhez anyagi segítséget nyújtottak.  Külön köszönet a társadalmi munkás aktivistáknak, a vendéglátást bonyolítóknak, a Nemzeti Sport napilapnak, a helyi médiáknak.

Sportolók, vezetők, vendégek részére igyekeztünk városunkat az esemény kapcsán is vonzóvá tenni, megismertetni velük a 2012.évben alakulásának 90. évfordulóját ünneplő Egyesületünket.

Biztosra vesszük, hogy versenyünkkel Egyesületünknek és a magyar atlétikának újabb híveket szereztünk.

Mikulai Dániel

Az Egyesület titkára

 

Díjazott váci Primások

Díjazott váci Primások

Az országos előtt egy héttel, november 25-én, pénteken került sor a Regionális Prima Díjak illetve a Regionális Prima Különdíjak ünnepélyes átadására Budapesten. A díjazottak között több, váci érdekeltségű, érintettségű, a város közéletében betöltött szerepével kiérdemelt személy is van.

A Regionális Prima díjakat hat kategóriában – színház- és filmművészet, képzőművészet, sajtó, sport, zeneművészet és népművészet – ítélte oda a zsűri. A különdíjasokat ugyancsak hat kategóriában választották ki. A nyertesek személyéről az előkészítő bizottság javaslata alapján a szakmai zsűri mellett a Prima Primissima Alapítvány és a Vállalkozók Országos Szövetségének Közép-Magyarországi Regionális Szervezete közösen döntött kibővített elnökségi ülés keretében.

A Közép-magyarországi Regionális Prima Díj 2011-ben, sport kategóriában Kanyó Zsolt, kerekesszékes atlétáé lett, aki már javában készül a jövő évi paralimpiára. Kanyó Zsolt 1977-ben született Pásztón. 2004-ben egy autóbalesetben eltörött a gerince és kerekesszékbe kényszerült. Egy sorstársa tanácsára kezdett el súlyzózni ágyon ülve, hogy erősítse felső testét. 2006-ban a Magyar Paralimpiai Bizottságának köszönhetően megismerkedett Szikora Gyula edzővel, aki elvállalta felkészítését a versenyekre és a váci Reménység Sportegyesület első kerekesszékes dobóatlétája lett.

Ugyanazon évben, augusztusban, a váci rendezésű Német Miklós gerelyhajító versenyen megszerezte első aranyérmét. A következő évben még felvette a súlylökést és a diszkoszvetést is a  dobószámok közé. A 2011-es esztendő az új-zélandi  világbajnoksággal kezdődött számára.
Ezen új egyéni csúccsal az ötödik helyen végzett gerelyhajításban.
Jelenleg a londoni paralimpia kvalifikációjának megszerzésére készül, amire nagy esélye van.

A Regionális Prima Különdíj nyertesei között van Leftusz Katalin – építészet és építőművészet kategóriában. Minden bizonnyal az idei lesz számára a legemlékezetesebb névnap hiszen éppen Katalin napon vehette át az elismerést a váci építész, aki ráadásul – mint az az életútjából kiderül – néhány nappal korábban, november 21-én ünnepelte harmincötödik születésnapját is. Soha jobb születés- és névnapi meglepetést a számára.
A Vácott született Letfusz Katalin építészeti tanulmányait már középiskolában, a budapesti  Vági István Építőipari Szakközépiskolában megkezdte. Az építészet iránti elfogultsága, a családi hagyományoknak és saját nagyfokú érdeklődésének köszönhető. A családban édesapja és nagyapja is az építész szakmát képviselte. Ez ösztökélte, hogy okleveles építészmérnök legyen. Tervezései alapján megbízást kapott nagyobb közintézmények megvalósítására, mint a váchartyáni orvosi
rendelő és annak szolgáltató épületei. Munkái közül a legkiemelkedőbb Váckisújfalu község központ megtervezése, mely összetett tervezési feladat volt, ami tartalmaz kultúrházat, színpadot és egy szaletlit.
Tervei alapján létrejött községközpont nem csak a falu arculatát hanem kulturális életét is megváltoztatta. Munkájával nagyban hozzájárult Vác és környéke infrastrukturális fejlődéséhez, melyek mind esztétikailag, mind strukturálisan is igen kiváló kivitelezést kaptak.

Az Év Vállalkozói díját Csepreginé Nagy Ildikó, az Interveniál Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, a Meg-Csí-pi-pi gyorsétterem üzletvezetője, a Vendégvárók Váci Egyesületének alelnöke kapta. A 2011. évi Regionális Év Vállalkozói díjában pedig Furucz Zoltán, a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő Váci Napló újság
főszerkesztője, kiadója részesült.

Forrás: http://www.vaconline.hu/aktualis/dijazott-vaci-primasok-2.html

Fotó: Kanyó Zsolt

Back To Top