KOSÁRLABDA SZAKOSZTÁLY

Az Egyesület Kosárlabda szakosztálya 1992 óta működik. A 90-es évek elején a felnőtt férfi csapat az országos bajnokság második osztályában (NBII) szerepelt, később hosszú időn keresztül pest-megye első osztályának élmezőnyébe tartozott. Időközben megye első osztályú női csapatunk is volt. Elsősorban az utánpótlás nevelés hiányának köszönhetően, de szerepet játszott a pénzügyi és technikai feltételek hiánya is, 2016/17-es szezontól a férfi felnőtt csapatunk is megszűnt.

A szakosztály célja, hogy a felnőtt csapat 10 éves időtávlatban újra az NBII-ben tudjon szerepelni. Ezen cél elérése érdekében 2014 óta újraindította utánpótlás nevelését. 2017/18-es versenyszezonban két utánpótlás csapattal indult, amely csapatok az idei 2018/19-es szezonban is újra indulnak. A korábbi csapatból megmaradt felnőtt játékosok jelenleg együtt edzenek a junior korú játékosokkal, hogy megfelelő létszám esetén újra indítható legyen az egyesület csapata felnőtt bajnokságban.
Célunk továbbá, hogy a kosárlabda játékot minél több gyerekkel megszerettessük, és erre a tömegbázisra építsük a versenysportunkat.

HÍREK

Új tagokkal indul a 2018-19-es évben az U18-as csapatunk a Pest Megyei Bajnokságban. Az elmúlt év végére 12 főre bővült csapatból egy játékos kiöregedett, egy játékos más sportot választott, de egy új junior korú és két saját nevelésű kadet korú játékossal 13 fővel tudunk nekivágni a szezonnak

ISMERD MEG EDZŐINKET!

Tanulj a legjobbaktól

Tóth Péter

edző és szakosztályvezető

Tóth Péter 1977-ben kezdett kosárlabdázni. A 80-as évek derekán a GEAC NBII-es csapatának, majd a 90-es években NBII-be feljutó Fortuna-Reménységnek volt alap játékosa. A felnőtt csapat megszűnéséig játékosa is volt a Reménység kosárlabda csapatának. Sportoktatói végzettséggel rendelkezik.

Elérhetőség

Telefon: 30/962-5742
E-mail: kosarlabda@vaciremenyseg.hu

Edzések heti 3 alkalommal a gyerek és serdülő korosztálynak, Tóth Péterrel a Radnóti Általános Iskolában hétfőn és szerdán és pénteken.

Medgyasszay Péter

edző

Medgyasszay Péter 1985 óta kosárlabdázik. 1987 és 1999 között több NBII-es csapatban, illetve a BME egyetemi válogatottjában játszott. Az egyesület kereteiben 2013-2016 között szerepelt a felnőtt csapatban. Legjobb eredménye a Maccabi VAC csapatával az 1995-ös amszterdami Európa-játékokon elnyert aranyérem, illetve az 1995-ben az egyetemi és főiskolás bajnokságban a BME válogatott tagjaként elnyert ezüstérem.

 

Elérhetőség

Telefon: 20/471-4676
E-mail: me.peter@belsoudvar.hu

Felnőtt, junior és kadet korosztálynak összevont edzési időpontja van, Medgyasszay Péterrel. Mindkét edzés a Piarista Gimnáziumban van, hétfői és szerdai napokon.

MIÉRT LEGYÉL A CSAPATUNK TAGJA?

A Kosárlabda szakosztályunk minden korosztály fiú/férfi játékosainak kínál edzési, illetve a 2019/20-as évben U16, U18 és Felnőtt bajnokságban versenyzési lehetőséget.

Mind az U16-os, mind az U18-as kosárlabda csapatunkban az edzők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az egyéni képességek fejlesztése mellett a csapatszintű játék is minél magasabb szintű, ennek részeként a csapaton belüli összetartás is minél erősebb legyen. Reméljük, hogy Te is jól fogod érezni magadat köztünk!
Az utánpótlás csapatok ugyan még mindig jelentős hátrányban vannak nagyobb múltú ellenfelekhez képest, de a különbség fokozatosan csökken, mindkét csapat folyamatosan fejlődik önmagához és a versenytársakhoz képest is. A Felnőtt csapat egész erős kerettel vág neki a „B” bajnokságnak.

Legyél Te is részese ennek a fejlődésnek! Vegyél részt heti három alkalommal a csapatok edzésein és a mérkőzéseken! A gyerek és serdülő, kadet korosztálynak Tóth Péter tart edzést a Radnóti Általános Iskolában hétfőn, szerdán és pénteken.
A junior, kadet korosztálynak összevont edzési időpontja is van pénteken, amelyet Medgyasszay Péter vezet. A Felnőtt és junior korosztály összefont edzését Mendzsák László és Medgyasszay Péter irányítja. Ez utóbbi edzések a Piarista Gimnáziumban vannak hétfői, szerdai és pénteki napokon. A Piarista Gimnázium keretei között egyéni képesség fejlesztő edzési lehetőség van továbbá a csütörtöki napon serdülő, kadet és junior korosztályú csapattagoknak a Piarista Gimnáziumban Medgyasszay Péter vezetésével.

EREDMÉNYEK

U18-as csapatunk a Pest Megyei Junior, “Görgényi Miklós” Bajnokság alapszakaszában 12. helyen végzett, az alsóházban folytatja a bajnoki szezont

EDZÉSEK

GALÉRIA

Szakosztályunk élete képekben

Back To Top