VÍVÓ SZAKOSZTÁLY

Szeretettel várunk minden, a vívás iránt érdeklődő fiatalt, érdeklődni és
jelentkezni az edzések helyszínén és a megadott elérhetőségeken lehet.

2014-ben alakult szakosztályunkban tőr és kard fegyvernemekben folyik edzés, döntően gyermek, újonc és serdülő korosztályban.
Az edzések heti négy alkalommal, Csongrádi László (kard, tőr) és Fiedler Ferenc (kard)szakedzők vezetésével zajlanak Vácott, a szakosztály sportolói létszáma jelenleg 46 fő.

A szakosztály az utóbbi két évben jelentős fejlődésen ment keresztül, köszönhetően elsősorban a Magyar Vívó Szövetség műhelytámogatásának és a Piarista Gimnázium közreműködése eredményeképpen, az Iskolai Vívás program keretében igénybe vet t további céltámogatásoknak.

Fontos fejlemény a szakosztály életében, hogy várhatóan 2020-tól már egy új, három pástos vívóteremben folytatódhat-egészülhet ki az edzésprogramunk a Váci Reménység Egyesület sportpályáján létesülő új edzőközponton belül.
Az elmúlt két évben versenyzőink több, a szövetség által szervezett korosztályos versenyen vettek részt, s ezt a tendenciát a következő években is folytatni szeretnénk.

Az edzéseknek az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Hajós Alfréd tornaterme (hétfő, 16.00-18.00 óra között) és a Piarista Gimnázium kis tornaterme (kedd-szerda-csütörtök 16.00-18.00 óra között) ad helyszínt.

ISMERD MEG EDZŐINKET!

Tanulj a legjobbaktól

Csongrádi László

szakedző – gyermek, újonc, serdülő, kadet, junior krosztályok – tőr, kard

Volt kardvívó, olimpikon, vívás szakedző.

A sportág területén elért eredményei: olimpiai aranyérem csapatban (1988, Szöul), világbajnoki ezüstérem csapatban (1990, Lyon), klubcsapatával ötszörös BEK-győztes, a magyar férfi kardválogatott tagja 1986 és 1992 között.

Korábban Budapesten (BSE) és Bécsben folytatott szakedzői tevékenységet, 2018 óta a Váci Reménység Egyesület vívó szakosztályának szakedzője.

Elérhetőség

Telefon: +36 20-411 4584
E-mail: dudas.vivas@gmail.com

Fiedler Ferenc

szakedző – gyermek, újonc, serdülő, kadet, junior krosztályok – kard

Volt kardvívó, vívás szakedző, szakirányú végzettségét a Testnevelési Egyetemen szerezte 1991-ben.

A sportág területén elért eredményei: 1984-1991 a válogatott B-keret tagja, Müncheni, Brassói Londoni nemzetközi versenyeken csapatban aranyérem, egyéniben 1. 2-3 és 8. helyek megszerzése.

Felnőtt egyéni magyar bajnok 1986-ban. 2014 óta a Váci Reménység Egyesület vívó szakosztályának szakedzője.

Elérhetőség

Telefon: +36 20-411 4584
E-mail: dudas.vivas@gmail.com

MIÉRT LEGYÉL A CSAPATUNK TAGJA?

A vívó szakosztály …

Mi magyarok már a sportág kezdeténél ott bábáskodtunk: 1914-ben a Nemzetközi Vívó Szövetség dr. Nagy Béla elnöklése alatt fektette le a szabályokat. E szabályok aztán alig változtak, legtöbbjük – például a vívás etikettje – a mai napig érvényesnek tekinthető.
Egy csörte lassan száz éve ugyanúgy kezdődik, és ugyanúgy végződik: az ellenfelek fegyverükkel tisztelegnek egymás, a közönség és a bíró felé, majd hasonló módon köszönik meg egymásnak a küzdelmet. Mondhatjuk: a vívás az úriemberek (és ma már az úrihölgyek) sportja.
S azt is fontos tudni, hogy a vívás küzdősport.

„A harc, a küzdelem sportfegyverekké szelídült „szálfegyverekkel”, karddal, tőrrel, illetve párbajtőrrel folyik. A találat elérése, az ellenfél legyőzése jelképes, és a kívülálló szemében bonyolult szabályokhoz kötött. Ennek ellenére a küzdelem igazi játékos örömét találja meg az, aki e nagyon régi sportágnak a művelője lesz. Benne két teljes ember, két személyiség küzd egymás ellen minden erejével, eszével, ravaszságával.”

(Gerevich Aladár-Szepesi László: Korszerű kardvívás, Budapest, 1979)

EDZÉSEK

Hétfő 16.00-18.00, Apor Vilmos Katolikus Főiskola Hajós Alfréd tornaterem, 2600 Vác, Konstantin tér 1-5.
Kedd-Szerda-Péntek 16.00-18.00, Piarista Gimnázium kis tornaterme, 2600 Vác, Konstantin tér 6.

Back To Top