Logo

LYA

”Álmodjunk újra egy nagyot”, avagy hogyan lett újra jégpálya Vácon


 Reménység    2023 febr 03 péntek
 Nincs    Egyesület

IMG-3faf6dab2c9801b456748504391be75e-V-800x445.jpg

Bemutatkozásunkat úgy kezdeném, hogy a történetünk egy kicsit mesébe illő. Olyan sok nehézség és gazdasági probléma uralja életünket, hogy nagyon nehéz jót és jól csinálni. Jelen esetben viszont olyan szerencsés csillagzatok találtak jó időben és jó helyen egymásra, hogy nem lehetett más alternatíva a számunkra: JÉGPÁLYA LESZ ÚJRA VÁCON!

Ebben a történetben a szereplő felek a Váci Reménység Egyesület – Vanyek Béla Sportcentrum, ezen belül Fábián Fédra, az egyesület vezetője és képviselője, illetve jómagam, Petényi Lajos a P.Y.S. s.r.o. ügyvezető tulajdonosa a pálya kivitelezője, üzemeltetője.

Az alapötlet már régen megfogalmazódott.

Fábián Fédra fejében, csak azon cégek hiánya jelentette a szűk keresztmetszetet akik kivitelezték volna a pályát.

A bemutatkozás ezen szakaszában szeretném kiemelni annak a személynek a nevét, aki szintén ebben a szakágban dolgozik és alkot, és számos év tapasztalatát felhasználva olyan jégpályákat épít, illetve üzemeltet, mint a Csepeli Jégpark, valamint a Budapest Park. Az Úriember pedig nem más mint: Pelicano Marco.

Márkó tette lehetővé, hogy Fábián Fédrával találkozzunk és az álmot közösen valósítsuk meg.

Külön köszönet ezért Neki!

Találkozásunk egy kellemes beszélgetéssel indult amit rögtön felváltott a teljesen szakmai témába áthajló konkrét alapokon nyugvó célkitűzés. Mindketten nagyon gyorsan ráhangolódtunk a közös munka lehetőségére és azonnal záporoztak is az ötletek. Az ötleteket hamar felváltották a konkrét tervek, amit egy kézfogással szentesítettünk is.

Az üzlet, illetve a megállapodás meg is született!

Indul a jégpálya projekt, lesz újra jégpálya Vácon!

Kiemelném még a történetben azt a sok-sok embert, segítő kezet akik nélkül ez a jégpálya nem születhetett volna meg. Beleértve a mögöttem álló csapatomat és Fábián Fédra neve által fémjelzett csapatot, akik rengeteg segítséget nyújtottak. A pálya nagyon rövid idő alatt felépült és kezdte meg működését a váci, a környékbeli vendégek, illetve korcsolyázni vágyók legnagyobb megelégedésére. Pályánkat bemutatva jelenleg egy 15 x 22 méteres felület áll a korcsolyázni, illetve jégkorongozni vágyók számára. A nagy érdeklődés miatt hamar kiderült, hogy a pálya már az első hetekben kicsinek bizonyult. Ezt természetesen a következő szezonokban meg fogjuk nagyobbítani!

Jelenleg a pálya a hét minden napján üzemel.

Hétköznap reggel 8:00-14:00 között iskolás és óvodás csoportok foglalják el a pályát, 14:00 után pedig a közönség korcsolyázóké a terep egészen 21:00-ig. Szombaton 9:00-22:00 között van a nyitvatartás egy minden igényt és kívánalmat kielégítő jégdisco formájában. Ez nagyon közkedvelt lett a szilveszteri program által, így nem tehetünk mást, mint ezt folytatván minden szombaton ugyanazt a színvonalat közvetítve várjuk a tisztelt közönséget. Pályánkon nemcsak a korcsolya bérlés– ami egészen a kisgyermek mérettől (25-ös)-től, egészen a felnőtt nagy méretig (47-es)-ig tartmegoldott -, hanem korcsolya élezés és igény esetén az oktatás is biztosított.

Oktatóink nagy szakmai múlttal rendelkező szakemberek, akik a világ számos országában megfordultak versenyzőként, illetve a különböző revü és show műsorok koreográfusaként. Minden olyan rendezvényre, programra nyitottak vagyunk, ami elősegíti a tisztelt látogató közönség megelégedését, és kívánalmait. Azt hiszem elmondhatom, elmondhatjuk Fábián Fédrával karöltve, hogy nekünk az a munkánk amit szeretünk csinálni! És ez nem csak a mai világban hanem egy egész életre meghatározza a mindennapjainkat. Szeretném elmondani, hogy cégem kiemelt Karitatív Partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Számunkra is fontos dolog, és a mai világban történő, valamint végbemenő folyamatok ismeretében a karitatív szerepvállalás. Ezen az úton elindulva állunk minden olyan kezdeményezés mellé ami ezt a csodálatos szerepvállalást hivatott szolgálni.

Mert a szlogen az örök érvényű: JÓT és JÓL!

Ezért választottuk mi is ezt, amikor a jégpálya ötlete felmerült. Mit is mondhatnék még el magunkról, talán már nem is tudnék többet. Beszéljenek azok az elégedett emberek, családok, fiatalok, öregek akik vendégeink, látogatóink voltak és többször visszatértek hozzánk. Mert talán minden… JÓT és JÓL csináltunk.


IMG-8e0c029c7c71c6ea37d2ea9b2a611979-V.jpg
IMG-8af2e82c7edb5fdec0e839446b4ed4f0-V.jpg