Logo

Karácsonyi ételosztás, adományozás 2023


 Niki    2023 dec 27 szerda
 Nincs    Egyesület

Beige-minimalist-photo-collage--2-.jpg

A Váci Reménység Egyesület több évtizedre visszanyúló hagyománya, hogy Karácsony előtt egy meleg étellel segíti a nehéz helyzetben lévő családokat és egyedülálló embereket. Idén december 22-én vártunk mindenkit nagyon sok szeretettel, finom babgulyással és péksüteményekkel a Vanyek Béla Sortcentrumban. Köszönjük a séf, Oroszi Sándor és a kukták munkáját! Köszönjük a Lipóti és Csocsaj pékségeknek a felajánlást!


Az idei esztendőben a Váci Egyházmegyei Karitász segítségével kiválasztásra került két család, akik számára adományként tartós élelmiszerből, tisztítószerből álló csomagot adtunk át.


Az egyik csomagot egy közel 80 éves házaspár kapta, kik Mónika lányukat ápolják. Lányuk egy orvosi műhiba végett teljesen magatehetetlenné vált. 24 órás felügyeletre és ápolásra szorul, kommunikálni kizárólag egy gépen keresztül tud. Ápolását a szülők sajnos egyre nehezebben bírják romló egészségi állapotuk miatt.


A másik csomag gazdája egy 6 gyermeket nevelő család, akik februárban várják hetedik gyermeküket. A családfő dolgozik, de számukra is minden segítség jól jön. A sok gyermekes család kapta idén a Reménység fenyőfát is, ezzel is örömet szerezve a hat kisgyermeknek! A felajánlásoknak köszönhetően játék is került a karácsonyfa alá.


A babgulyásból és a péksüteményekből még a Deákvári "ENNI ADOK - ENNI KAPOK" ZÖLD DOBOZBA is került!

Jézus szerint „nagyobb boldogság adni, mint kapni” (Cselekedetek 20:35).